9 Aralık 2016 Cuma

Görseller


 Gito Yaylası, Rize’nin Çamlıhemşin ilçesine bağlı bulutların üzerinde kendinizi oraya vardığınızda kaybedebileceğiniz eşsiz doğasıyla bir yayladır.




Behramkale Köyü, Osmanlı döneminde kurulmuş eski bir köy. Antik şehir, yüzünü güneye yani denize dönmüşken, köyün yerleşimi ters tarafa doğru kurulmuş. Köy antik kent surları içinde yer alması ile dikkat çekiyor. Sadece 150 haneli bir yerleşim. Yaklaşık 30 senedir sit alanı olarak koruma altında olduğu için yeni bina inşa etmek yasak. Sadece var olanlar restore edilebiliyor. Köy içinde Assos mimarisinin taş işçiliğinin güzel örneklerini görmek mümkündür.

 

 Botan, Dicle Nehri'nin bir koludur. Aynı zamanda Şırnak bölgesini kapsayan tarihsel bir bölgeyi ifade eder. Şırnak, Siirt, Mardin'in Doğusu ve Batman Bölgesi'ni kapsar. İsmini geçmişteki Botan Beyliği'nden alır.



 Çıralı, Kemer ilçesine bağlı Ulupınar mahallesinin mevkiidir. Olimpos Beydağları Milli Parkı sınırları içinde yer alan Çıralı, üç kilometre kumsalın oluşturduğu sahil şeridinde koruma altındaki deniz kaplumbağalarının üreme alanıdır




Batı Karadeniz‘in doğa harikası en güzel koylarından biri olan Gideros Amasra – Cide Sahil Yolu ve Kastamonu il sınırları içinde. Çevresi yemyeşil dik dağlarla çevrili kestane, kayın, meşe, çam ve şimşir ağaçlarıyla çevrili olan koy sakin suları ile de bir gölü andırıyor. Gideros’a tekne ile gidildiği gibi kara yoluyla da ulaşmak mümkün



Hamsiköy Trabzon İli'nin Maçka ilçesine bağlı bir mahalledir. Asıl adı Hamseköy (Beşköy) hamse Arapçada beş (5) olup köyün ismi hamse beş manasında Hamsiköy olarak kayıtlara geçmiştir



 Harbiye, Hatay ilinin Defne ilçesine bağlı mahalle. Binlerce yıllık bir yerleşim yeridir. Tarihsel adı 'Defne' veya 'Daphne' olarak bilinmektedir. Defne bitkisi ve koza ipeği üreticiliğine sık rastlanır.




İğneada, Kırklareli'nin Demirköy ilçesine bağlı, Trakya'nın Karadeniz sahilinde bir beldedir. 22 kilometrelik bir sahile sahiptir.



Ormanlı Köyü Kapıdağ'ın ulaşımı yönünden en uzak noktasında yer almaktadır. Ormanlı köyü halkın geçim kaynağı kırmızı soğan turizm, balıkçılık köyde gelişmiş değildir.Kışın ise zeytincilik ve ıhlamur önemli geçim kaynaklarındandır. Kapıdağ'da bulunan şelale Ormanlı köyünde yer almaktadır.



Yamanlar Dağı İzmir metropol alanının ve İzmir Körfezi'nin kuzeydoğu kesimine hakim, büyük kısmı Karşıyaka ilçesi sınırları içinde yer alan 1,076 metre yüksekliğinde dağ kütlesi. Yamanlar Dağı büyük ölçüde volkanik kayalardan oluşur.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder